Zoekwoorden-Archief van » Toetje «

Dessert met 3 variaties (kerst)

Ingrediënten

2 bekers slagroom (a 250 ml)
12 passievruchten
8 schuimkransjes roze en wit (pak 125 g)
2 tabletten chocolade extra puur orange (a 100 g)
5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
1 eieren, losgeklopt
8 eetlepels gemalen kokos (bakproduct, bakje 55 g)
10 eetlepels poedersuiker + extra voor de garnering 2 limoenen, schoongeboend
1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)

Materialen

bakpapier, borrelglaasjes, kwast, siliconen cakevorm (voor 8 cakejes) of 8 kleine bakjes


Bereiden

Klop 300 ml slagroom luchtig. Schep met een kleine lepel het vruchtvlees uit 8 passievruchten. Breek de schuimkransjes in grove kruimels en spatel deze, samen met de passievruchtpulp, luchtig door de slagroom. Schep het mengsel in de 8 openingen van de siliconen vorm of in 8 kleine bakjes. Laat ca. 1 1/2 uur in de vriezer opstijven.
Smelt de chocolade in een pannetje dat in een iets grotere pan heet water hangt (au bain-marie). Laat afkoelen. Klop de rest van de slagroom en spatel de afgekoelde chocolade erdoor. Verdeel over 8 borrelglaasjes en laat ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vellen filodeeg op de vouwlijnen door en snijd de banen vervolgens doormidden zodat u 6 gelijke rechthoeken krijgt. Bestrijk ze met een kwastje met losgeklopt ei en leg er een rechthoek bovenop. Druk goed aan. Bestrijk nogmaals met ei en snijd ze diagonaal doormidden. Strooi er tot slot 4 el kokos over.
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 8-10 min. goudbruin. Laat de koekjes afkoelen en bestrooi dun met 2 el poedersuiker. U hebt 3 koekjes p.p. nodig, dus u houdt er een paar over. De koekjes breken snel, dus het is handig om wat reserve te hebben.
Doe de resterende kokos in een kom, schenk er 4 el heet water bij en laat even wellen. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Meng het rasp, het sap, de kokos en 6 el poedersuiker door de mascarpone. Bestrooi 8 grote borden met poedersuiker. Leg op elk bord een koekje. Beleg ieder koekje met een schepje mascarponemengsel, bedek met het tweede koekje, schep er weer wat mascarpone op en leg er het laatste koekje op. Neem vlak voor het opdienen het passievruchtroomijs uit de vriezer. Duw het ijs uit de vormpjes en leg op de borden. Schep de pulp van de resterende passievruchten erover. Zet tot slot een borrelglaasje chocolade-sinaasappelcrème op elk bord.

(bron AH)


Tijger Toetje

Ingrediënten

9 dl melk
1 pakje puddingpoeder karamel
1 pakje puddingpoeder vanille
slagroom (uit spuitbus)
12 chocolade Mikadostokjes

Bereiden

1. Schenk 4 1/2 dl melk in een kom. Roer de poeder met karamelsmaak door de melk. Klop het mengsel met een garde of mixer in 3 minuten tot een bijna stijve pudding. Schep met een juslepel een laagje pudding van ongeveer 2 cm in elk longdrinkglas en zet de glazen ongeveer 1 minuut in de koelkast. 2. Schenk 4 1/2 dl melk in een andere kom. Roer de poeder met vanillesmaak erdoor. Klop dit ook met een garde of mixer in 3 minuten bijna stijf. Schep met een andere lepel een laagje vanillepudding van 2 cm in elk glas boven op de karamelpudding. Laat ook dit laagje ongeveer 1 minuut stijf worden in de koelkast. 3. Schep nu nog twee keer afwisselend een laagje karamel- en vanillepudding in elk glas. 4. Zet de glazen ongeveer 10 minuten in de koelkast. Spuit daarna op elke pudding een toefje slagroom en steek er 3 chocoladestokjes in als versiering.

(bron AH)


Coupe Rood Wit Blauw

Ingrediënten

 bakjes frambozen (a 125 g)
1 sinaasappel, uitgeperst
1 1/2 el kristalsuiker
1 bakje blauwe bessen (150 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 zakje vanillesuiker
250 g Franse volle kwark (bak 500 g)

Bereiden

1. Schep de frambozen in een steelpan en voeg 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker toe. Breng aan de kook en laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in ca. 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is. 2. Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Voeg eventueel extra kristalsuiker naar smaak toe. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozensaus erover.

Tip: Je kan evt verschillende kleuren gebruiken

(bron AH)

Fruitcocktail in suikerglas

Recept ingrediënten

50 gr. Meloenen
1 Sinaasappel
1 Grapefruit
50 gr. Frambozen
2 takje Mint
1 glas Port, witte
100 gr. Poedersuiker

Recept bereiding

1. Snijd partjes uit de sinaasappel en de grapefruit.
2. Snijd de meloen in stukjes.
3. Vermeng de meloen, de sinaasappel en de grapefruit door elkaar en vermeng op het laatste moment de frambozen (voorzichtig dat ze niet gaan kneuzen).
4. Zet een pan op en breng dit aan de kook.
5. Houd het glas boven de damp van de pan zodat het glas beslaat.
6. Strooi met een zeefje de poeder suiker op het glas aan de buitenkant.
7. Het glas is nu helemaal wit aan de buitenkant door de poedersuiker.
8. Zet het glas voorzichtig neer en vul dit met de fruitsoorten.
9. Giet het glaasje koude witte port over het fruit.
10. Snijd de mintblaadjes fijn en strooi dit over het fruit.

 (bron:eetsmakkelijk.nl)

Choco Bananen

Choco Bananen Traktatie

Bereidingstijd:10-20 minuten

Ingrediënten voor 12 personen
2 bananen
1 reep pure chocolade (200 g)
1 doosje M&M minis (35 g)
spuitbus slagroom 


Hulpmiddelen;

Cocktailprikkers, bakpapier

 

Bereidingswijze
Zo doe je dat: 1. Pel de bananen, snij ze elk in 6 stukken en steek in elk stuk een cocktailprikker. 2. Zet een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en hang in de pan een kleinere pan of een vuurvaste schaal. Breek boven deze pan de chocolade in stukken. Blijf erin roeren tot de chocolade gesmolten is. 3. Leg het vel bakpapier klaar op een groot bord. Doop de stukjes banaan in de chocolade tot ze helemaal ermee bedekt zijn. Leg ze op het bakpapier en strooi er dan meteen wat M&Ms over. Zet de bananen even in de koelkast, dan wordt de chocolade snel hard. 4. Spuit op vier bordjes een toef slagroom. Leg er telkens 3 chocobananenprikkers naast. Smullen maar!

(Bron; AH)