Zoekwoorden-Archief van » kindertraktaties «

Gezonde Kaas en Worst Prikkers

Benodigdheden:
Worst
Kaas
Augurk of Ananas
Sateprikkers

Beschrijving:

Vormpjes om mooie figuren mee te maken.
 Gebruik de vormpjes om mooie leuke figuurtjes uit de kaas te halen. Het zelfde doe je ook met de worst. Het maakt ook niet uit welke figuren of vormpjes je gaat gebruiken. Je zet die vormpjes op de kaas en worst en druk zo het figuur uit de kaas en worst. Als laatste doe je een stuk augurk of ananas in het midden of aan het einde. Het leuke hiervan is dat je zelf kan bepalen waar en wat je wilt doen dus je steeds blijven varieren. Prik de sateprikkers met alles erop en eraan in een halve meloen of iets anders.


Biertje van Popcorn en Chips

Benodigdheden:
Doorzichtige plastic glazen
Chipito’s of Papika chips
Popcorn
Bierfiltertjes of zelf gemaakte filters

Beschrijving:
Eerst doe je  een laag chipito’s of paprika chips in het glas, Daarna leg je er een laagje popcorn er boven op.
Als laatse zet je het glas op een bierfiltertje of zelf gemaakte filtertje en dek je het mooi af met folie. Zo lijkt het net of je een mooi biertje weg geeft.


Liga Krokodil

Benodigdheden:
Liga fruitkick
groene snoepveters
groen inpakpapier
stevige groene vouwblaadjes
bewegende oogjes

Beschrijving:
Pak de Liga in met groen inpakpapier, knip van het groene papier hoofden met oogbollen en bek. Knip ook staarten. Plak (met dubbelzijdig plakband) de koppen aan de ene kant van de ingepakte Liga en aan de andere kant de staarten. Oogjes op de oogbollen plakken, groene snoepveter om het lijf draaien en klaar! Eventueel kun je nog tanden knippen en erop plakken. Je kan het ook met bruin papier doen het is maar net wat je wilt. En dan met groene of rode snoepveter om het lijf heen draaien.Gevouwen taart traktatie

Gevulde gevouwen nep taart traktatie

(Klik voor grotere versie die je kan uitprinten)

Wat heb je nodig:
8x geprinte vorm
Lijm
Schaar
Leuke figuurtjes

Print de taartvorm uit en doe dit 8 maal als je een complete taart wilt maken. Gebruik wat steviger papier om te printen en klik eerst op de vorm om deze apart te kunnen printen!
Daarna kun je iedere vorm in elkaar plakken en eventueel een cadeautje of snoep in een punt verstoppen. Maak zo alle vormen en ga ze daarna mooi versieren met plaatjes, stickertjes of andere leuke dingen.

Je hoeft natuurlijk geen hele taart te maken, je kan ook één taartpunt cadeau doen op een mooi taartpapiertje.

Voorbeeld foto;


Kindertraktatie Dora Rugzak

Leuk om op te trakteren; Dora Rugzak met zelf verzonnen inhoud

Print het werkblad of teken zelf een rugzak. Knip van een A4 de voor- en achterkant uit van een rugzak, in de kleur lila. Zorg dat er plakranden aan de rugzak zitten zodat je het geheel kan verlijmen.

Vervolgens knip je van 2 stroken papier de hengels die je vastplakt aan de rugzak. Met stift kleur ik er het gezichtje op. In de rugzak stop ik een Dora koekje en een pakje kleurpotloden.

Vul tip: een rugzak van Dora en een Dora kleurboek. In het kleurboek staan dus alleen maar Dora kleurplaten in. De kleurplaten kan je van verschillende sites afhalen. De kaart die bij de rugzak hoort, steekt er aan de zijkant uit. Hierop kan je de naam van je jarige kind en de leeftijd schrijven.

(PDF Werkblad)

(Bron; Peuterplace.nl)

Choco Bananen

Choco Bananen Traktatie

Bereidingstijd:10-20 minuten

Ingrediënten voor 12 personen
2 bananen
1 reep pure chocolade (200 g)
1 doosje M&M minis (35 g)
spuitbus slagroom 


Hulpmiddelen;

Cocktailprikkers, bakpapier

 

Bereidingswijze
Zo doe je dat: 1. Pel de bananen, snij ze elk in 6 stukken en steek in elk stuk een cocktailprikker. 2. Zet een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en hang in de pan een kleinere pan of een vuurvaste schaal. Breek boven deze pan de chocolade in stukken. Blijf erin roeren tot de chocolade gesmolten is. 3. Leg het vel bakpapier klaar op een groot bord. Doop de stukjes banaan in de chocolade tot ze helemaal ermee bedekt zijn. Leg ze op het bakpapier en strooi er dan meteen wat M&Ms over. Zet de bananen even in de koelkast, dan wordt de chocolade snel hard. 4. Spuit op vier bordjes een toef slagroom. Leg er telkens 3 chocobananenprikkers naast. Smullen maar!

(Bron; AH)